سنگ‌نوردی و آسیب‌های مرتبط: یک بررسی روایتی - جعفری, آسیه (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
ورزش‌ سنگ‌نوردی یک ورزش طاقت‌فرسا از نظر فیزیکی است که روزبهروز توجه و محبوبیت بیشتری را در سراسر جهان پیدا کرده است. محبوبیت سنگ‌نوردی رقابتی و تفریحی در بین جوانان، به ویژه پس از گنجاندن آن در المپیک 2020، افزایش یافت. این ورزش بار فیزیولوژیکی و روانی قابل توجهی را بر شرکت‌کنندگان وارد می‌کند. با توجه به نیازهای بیومکانیکی منحصر به فرد این ورزش، اغلب آسیب‌هایی را ایجاد می‌کند که معمولاً در سایر ورزش‌ها دیده نمی‌شود. علاوه بر این، اگرچه برخی از آسیب‌ها با آسیب‌های موجود در سایر ورزش‌ها همسو هستند، اما از طریق مکانیسم‌های متمایز مرتبط با سنگ‌نوردی که برای بسیاری از پزشکان ناآشنا هستند، بروز می‌کنند. این مقاله مروری مطالعات علمی در مورد آسیب‌ها و حوادث در ورزش‌ سنگ‌نوردی را بررسی می‌کند تا خطر این ورزش‌ و آسیب‌های خاص و اقدامات پیشگیرانه آن را ارزیابی کند.